El problema de la sobrecàrrega

El que anomenem estrès és la sensació de desbordament i de no arribar a tot quan percebem que els nostres recursos personals no són suficients per a respondre a les demandes.

Estrès - Psicòleg a Manresa

L’estrès puntual i de curta durada no es percep com un problema; fins i tot ens pot ajudar a activar-nos. Però quan s’intensifica i dura massa en el temps es pot convertir en un motiu de preocupació important i perjudicar la qualitat de vida.

Vivim en una societat que cada cop ens exigeix que fem més coses, però el temps per a fer-les no ha augmentat. Disposem d’un seguit d’eines de millora de la productivitat que ens fan estalviar temps; però llavors, aquest temps, enlloc d’invertir-los en estar més tranquils, l’invertim en fer més coses. I així contribuim a agreujar el problema.

La relació entre estrès i ansietat

L’estrès perllongat se sol viure acompanyat d’ansietat. La relació entre estrès i ansietat depèn, sobretot, de la manera com afrontem la sensació de desbordament. Si davant d’una cosa que ens estressa veiem que tenim recursos per afrontar-ho, fins i tot ho podem interpretar com un repte. Però si creiem que la situació ens superarà, és habitual que reaccionem amb ansietat.

Els símptomes més freqüents de l’estrès emocional sostingut són:

  • Irritabilitat
  • Insomni
  • Falta de concentració i de memòria
  • Tensió muscular (que pot desembocar amb mal de cap)
  • Augment del consum de substàncies, com el tabac o el cafè
  • Augment del risc d’infeccions pel deteriorament del sistema immunitari

Com gestionar l’estrès amb el psicòleg a Manresa

Com a psicòleg a Manresa veig sovint persones amb estrès, que han estat acumulant cansament perquè els esforços per fer cada cop més coses no els han funcionat.

Gestió de l'estrès i ansietat

Per tant cal començar amb una avaluació completa de l’estil de vida i de les diferents demandes a les que t’enfrontes: laborals, familiars, personals, etc. També avaluarem l’estil d’afrontament, no per veure si és adequat, sinó per veure si t’és útil.

A continuació prioritzarem les activitats del dia a dia, sempre segons les teves necessitats i les teves preferències, i treballarem tècniques per a reduir l’impacte de l’estrès a la teva vida: relaxació, canvis en la manera d’afrontar i resoldre els problemes, pràctica d’exercici físic, etc.

La durada d’aquesta intervenció no és fixa, ja que depèn de cada persona, de com l’afecta el problema i de les seves necessitats. Però els beneficis es comencen a notar ja des del primer dia. Cada sessió dura una hora i té un import de 50 euros. A més a més, entre sessions, em podràs consultar petits dubtes que tinguis per telèfon, WhatsApp o correu electrònic.

Si em vols consultar com a psicòleg a Manresa per a aprendre a gestionar l’estrès només cal que et posis en contacte amb mi a través d’algun d’aquests canals:

Telèfon psicòleg ManresaWhatsApp psicòleg ManresaEmail psicòleg Barcelona