Eliminar l’insomni amb el psicòleg a Manresa

L’insomni és cada cop més present al nostre entorn. Aquest problema es pot presentar de tres maneres diferents: A l’hora de conciliar el son, en forma de despertars freqüents al llarg de la nit o amb un despertar molt d’hora sense poder tornar a dormir. Eliminar l’insomni és fonamental per a dur a terme les activitats diàries i mantenir la qualitat de vida. I això es pot fer amb una intervenció psicològica, sovint sense medicaments, que consisteix en analitzar les causes del problema.

Per què es produeix l’insomni

Eliminar l'insomni amb el psicòleg a Manresa

El nostre cos segueix uns ritmes circadians (és a dir, “que duren al voltant d’un dia“). Un d’aquests cicles és el cicle de son-vigilia que fa que, aproximadament, de cada 24 hores, en passem 8 dormint després d’haver-ne estat 16 desperts.

Les alteracions d’aquest ritme circadià poden provocar insomni: canvis bruscos d’horaris, torns de treball rotatius, etc. Però la causa principal de l’insomni es troba en els hàbits.

Aquestes pautes poden ser el punt de partida per a eliminar l’insomni:

  • Fer exercici físic durant el dia, sobretot al migdia o a primera hora de la tarda.
  • Mantenir horaris regulars, tant d’anar a dormir com de llevar-nos. Aixecar-nos d’hora encara que tinguem son.
  • Eliminar la migdiada.
  • Eliminar el consum de cafè, te o begudes alcohòliques a partir de la tarda.
  • Apagar el televisor, l’ordinador, la tauleta i el telèfon mòbil força estona abans d’anar a dormir. NO mirar-los al llarg de la nit.
  • No fer servir el dormitori per a treballar, estudiar o passar-hi el dia.
  • Mantenir, tant com sigui possible, unes bones condicions de silenci i temperatura al dormitori.

Insomni en els nens

L’insomni en els nens també està provocat pels mals hàbits adquirits a l’hora de dormir. Els exemples més comuns són que el nen necessita la presència d’un adult per adormir-se (als 3 4 anys ja s’hauria de poder adormir sol), la por de la foscor o la maca d’un ritual que indica que s’acosta l’hora d’anar a dormir.

L’insomni en els nens es pot tractar amb una modificació dels hàbits: un seguit de pautes que es donen als pares i mares perquè, a casa, les portin a la pràctica amb els nens.

Tractament per a eliminar l’insomni a Manresa

Psicòlegs a Manresa per a insomni

Si necessites eliminar l’insomni podem fer un tractament a Manresa. Com a psicòleg et puc ajudar a normalitzar el son i el descans sense necessitat de medicaments. Començarem analitzant les causes del problema i el seu impacte en la teva vida diària. També tindrem en compte si hi ha altres problemes que et preocupen i que també cal gestionar. A continuació, plantejarem els canvis que et poden ajudar a resoldre’l, sempre de manera personalitzada i adaptada a la teva realitat.

Les consultes a Manresa duren una hora i tenen un cost de 55 euros cadascuna. Generalment es pot eliminar l’insomni en poques sessions. A més a més podrem parlar en qualsevol moment entre visites, per telèfon WhatsApp o correu electrònic, per a solucionar petits dubtes.

Si vols demanar visita per a eliminar l’insomni a Manresa, posa’t en contacte amb mi a través d’aquests canals (des del mòbil pots clicar directament la icona corresponent).

Telèfon psicòleg ManresaWhatsApp psicòleg ManresaEmail psicòleg Barcelona