Quines parelles necessiten teràpia?

La teràpia de parella és una opció per a aquelles parelles que tenen conflictes que s’allarguen en el temps i que no poden resoldre per si mateixes. En aquestes circumstàncies la confiança es veu afectada i es deteriora la relació en tots els seus aspectes.

Les discussions es fan freqüents i estan marcades per un estil que no ajuda a resoldre els conflictes: hi ha crits, retrets, insults i etiquetes. Un membre de la parella modifica la imatge que té de l’altre i interpreta moltes de les accions com un motiu per a iniciar una nova baralla. En aquest marc la parella manté el compromís de continuar la relació però demana ajuda a un psicòleg.

Com funciona la teràpia de parella?

La teràpia de parella es fa amb els dos membres a la vegada. Hi ha la possibilitat de fer sessions individuals, però cal pactar unes condicions a les quals totes les parts es comprometin. Un principi amb el qual es treballa és que qui té el problema és la relació, i no cap dels seus membres.

Teràpia de parella a domicili amb el psicòleg

En primer lloc parlarem de la història de la relació, del seu funcionament i dels grans esdeveniments -bons i dolents- que hi hagi hagut. També parlarem de l’evolució de la sexualitat i de la relació entre la parella i les famílies respectives. Aleshores analitzarem què ha provocat el canvi cap a la inestabilitat.

Com a psicòleg em fixaré en com es viu la relació, tant en moments de discurssió com en moments de calma. Tot plegat amb la intenció que la parella pugui continuar unida sempre i quan aquest compromís es mantingui. Finalment proposarem, conjuntament un seguit de canvis per a recuperar el benestar, basats en la reducció dels mals moments i l’augment dels bons.

La durada del tractament és variable, perquè depèn de la intensitat del conflicte de parella i de com afecta la relació. La intervenció professional és personalitzada i s’adapta a les necessitats de cadascú. A més a més, entre sessions, podrem parlar per telèfon, WhatsApp o correu electrònic per resoldre dubtes o situacions que vagin apareixent.

Aquest tractament només es pot fer al domicili?

No. També es pot fer als despatxos de consulta de Manresa i Barcelona. Aquest és el cas de les parelles que volen fer teràpia en un entorn neutral que trenqui les dinàmiques de discussió que es mantenen a la llar. A més a més permet evitar distraccions durant la intervenció.

Fer la teràpia de parella a domicili té l’avantatge de trobar-se en un ambient conegut, que permet analitzar altres aspectes importants. Per exemple, l’ús de l’espai habitual que fa cadascun dels membres i altres circumstàncies que puguin estar mantenint la situació de conflicte.

Els municipis on arriba aquest servei per part d’Aquí Psicologia són els que apareixen a aquest mapa i a la llista inferior:

Abrera – Badalona – Barberà del Vallès – Barcelona – Cerdanyola del Vallès – Cornellà de Llobregat – El Prat de Llobregat – L’Hospitalet de Llobregat – Manresa – Martorell – Montcada i Reixac – Sabadell – Sant Adrià del Besòs – Sant Joan de Vilatorrada – Sant Vicenç de Castellet – Sant Vicenç dels Horts – Santa Coloma de Gramenet – Terrassa.

Demana visita per a fer teràpia de parella

Les sessions amb el psicòleg a domicili duren una hora i tenen un cost de 60 euros cada una. Recordeu que abans de començar podem fer una consulta informativa i gratuïta, d’uns 30 minuts, per Skype o per telèfon. Aquesta sessió inicial no és terapèutica pròpiament, però ajuda a conèixer amb detall el problema i com us podrá ajudar.

Per a demanar visita -o més informació- us podeu posar en contacte amb mi a través d’aquests canals:

Telèfon psicòleg ManresaWhatsApp psicòleg ManresaEmail psicòleg Barcelona