El psicòleg amb els pacients amb malalties cròniques

Les persones amb malalties cròniques, com el càncer o la fibrosi pulmonar, poden veure limitat el seu funcionament diari, la seva qualitat de vida i la seva autonomia. Per a qui es troba en situació de dependència és habitual viure-ho amb la sensació de ser una càrrega per als altres. El psicòleg per a malalts crònics pot visitar a domicili per a atendre els pacients i els seus familiars i ajudar-los a gestionar aquestes dificultats.

Visites a domicili del psicòleg per a malalts crònics
Psicólogo a domicilio en Barcelona

Exemples de la psicologia de la salut

Psicòleg a domicili per persones amb càncer

El càncer o el seu tractament produeixen símptomes i efectes secundaris destacats: fatiga, vòmits, insomni, debilitat… Els pacients amb càncer experimenten por, ràbia, incertesa i tristesa, barrejades amb optimisme i esperit de lluita. Es preocupen per ells mateixos i per a la seva família, per com estaran gestionant el que els passa.

El psicòleg els pot ajudar a expressar el que senten, a comprendre el que els està passant, a solucionar problemes del dia a dia i a tenir una bona comunicació amb la família i amb el metge. Si la malaltia avança i el càncer esdevé incurable, des de la psicologia de la salut podem acompanyar en aquest procés tant al pacient com a la família.

Psicòleg a domicili per persones amb fibrosi pulmonar

Un altre exemple del que pot fer el psicòleg per a malalts crònics és amb la fibrosi pulmonar. Aquesta malaltia també és molt incapacitant, ja que obliga a portar una bombona d’oxigen i limita la mobilitat. Les persones amb fibrosi pulmonar han de reduir molt les seves activitats, ja que es cansen de seguida. I això és difícil d’acceptar.

Amb les visites del psicòleg a domicili es pot treballar per a mantenir la qualitat de vida i millorar l’estat d’ànim, ajudant també els seus cuidadors i cuidadores per a fer que l’experiència d’aquesta malaltia crònica sigui més fàcil de portar.

Com són les visites amb el psicòleg a domicili per a malalts crònics

El psicòleg per a malalts crònics pot visitar a domicili. No només per a ajudar persones amb les malalties cròniques esmentades (el càncer i la fibrosi pulmonar) sinó d’altres com les cardiovasculars, els ictus o aquelles que afecten la mobilitat. El suport psicològic també pot ser per als seus familiars.

A les sessions ens centrarem en com la malaltia crònica ha causat un impacte psicològic o emocional, i parlarem dels canvis que es poden fer per a recuperar, almenys en part, la qualitat de vida perduda. Encara que no trobem solucions pràctiques, el simple fet de parlar-ne amb un professional fa que les coses es vegin de manera diferent i ajuda a afrontar els problemes.

En aquest mapa pots consultar les poblacions on arriba el servei de psicòleg a domicili per a malalts crònics. També trobaràs els municipis a la llista de sota:

Abrera – Badalona – Barberà del Vallès – Barcelona – Cerdanyola del Vallès – Cornellà de Llobregat – El Prat de Llobregat – L’Hospitalet de Llobregat – Manresa – Martorell – Montcada i Reixac – Sabadell – Sant Adrià del Besòs – Sant Joan de Vilatorrada – Sant Vicenç de Castellet – Sant Vicenç dels Horts – Santa Coloma de Gramenet – Terrassa.

Demanar visita a domicili amb el psicòleg per a malalts crònics

El número de sessions del tractament és variable, perquè depèn de moltes coses. Però la intervenció sempre és personalitzada i s’adapta a les necessitats individuals. A més a més podrem parlar entre sessions per telèfon, WhatsApp o correu electrònic per resoldre situacions puntuals.

El preu de les visites a domicili és de 70 euros, desplaçament inclòs.

Demana la teva visita o resol qualsevol dubte posant-te en contacte amb mi a través d’aquests canals:

Telèfon psicòleg ManresaWhatsApp psicòleg ManresaEmail psicòleg Barcelona