Quins són els símptomes d’estrès

Els símptomes d’estrès són relativament fàcils d’identificar, però sovint no ho fem perquè els considerem normals dins de l’activitat diària. L’estrès, en petites dosis no és perjudicial; fins i tot pot aportar beneficis, ja que ens ajuda a fer més coses amb menys temps. Però quan s’intensifica o s’allarga en el temps, apareixen les complicacions.

Símptomes d'estrès

Aquests són els símptomes de l’estrès més habituals:

  • Sensació de no arribar a tot
  • Dificultat a l’hora de prioritzar les tasques
  • Irritabilitat
  • Insomni
  • Tensió muscular, fins i tot amb mal de cap
  • Augment del risc d’infeccions: La descàrrega contínua de catecolamines (els neurotransmissors de l’estrès) debilita el sistema immunitari
  • Falta de concentració i augment dels oblits

Controlar els símptomes d’estrès

Els símptomes d’estrès ens posen en alerta i ens avisen que ha arribat el moment de predre mesures. Però cal distingir entre les diferents fonts d’estrès:

Reduir l’estrès diari

La feina, els estudis, la vida familiar i de la llar, etc, posen a prova els nostres horaris. Volem fer cada cop més i fer-ho tot. Convé posar-nos uns objectius realistes i suprimir algunes activitats si volem que els símptomes d’estrès no ens perjudiquin la qualitat de vida.

I quines activitats suprimim? Fem una llista, dividida en 3 parts. Classificarem les tasques en:

  • A: Urgents
  • B: Importants
  • C: Supèrflues o ajornables

Mirem de fer primer les tasques “A”, després les “B” i, finalment, les “C”. I acceptem que no podem arribar a tot. També és una solució demanar ajuda: La col·laboració dels companys de feina o dels familiars ens pot solucionar alguns problemes. I aprendre a dir “NO” a algunes peticions que ens fan els altres.

Els esdeveniments vitals estressants

Reduir l'estrès amb el psicòleg a domicili

Algunes situacions apareixen de cop i ens sobrepassen: Accidents, la mort d’un familiar, l’atur… Aquí, reduir l’estrès esdevé més difícil perquè, a banda de l’estrès, també cal afrontar la situació que l’ha provocat.

En aquests casos comptar amb el suport social d’amics i familiars és molt important. Igualment convé evitar el consum d’alcohol que, encara que permeti “oblidar els problemes” temporalment, no farà que se solucionin i, a més a més, en pot crear de nous.

Tant amb l’estrès diari com amb el d’esdeveniments vitals estressants, una cosa que et pot ajudar a fer el psicòleg és orientar-te cap a la solució i traçar una estratègia que sigui eficaç i que sigui factible per a tu, en funció dels teus recursos i de la teva personalitat.

Tractament per a reduir l’estrès amb el psicòleg a domicili

Amb visites del psicòleg a domicili pots aprendre a reduir l’estrès. La psicologia a domicili està pensada, sobretot, per persones amb dificultat per moure’s de casa, però se’n pot beneficiar qualsevol altra persona si la causa que els ha portat a buscar psicòleg no ho contraindica.

Les sessions del psicòleg a domicili permeten fer el treball en un entorn habitual per a l’usuari. A banda de la comoditat i la privacitat, això pot ajudar a fer alguns canvis “in situ”. Per exemple, ensenyar tècniques de relaxació.

En aquest mapa pots consultar els municipis on et puc venir a visitar al domicili per ajudar-te a controlar els símptomes d’estrès. A sota hi trobaràs la llista:

Abrera – Badalona – Barberà del Vallès – Barcelona – Cerdanyola del Vallès – Cornellà de Llobregat – El Prat de Llobregat – L’Hospitalet de Llobregat – Manresa – Martorell – Montcada i Reixac – Sabadell – Sant Adrià del Besòs – Sant Joan de Vilatorrada – Sant Vicenç de Castellet – Sant Vicenç dels Horts – Santa Coloma de Gramenet – Terrassa.

La durada del tractament és molt variable, perquè depèn de com es manifesta l’estrès i de la seva causa. Les tècniques són sempre personalitzades i adaptades a les teves necessitats. A més a més, entre sessions, estic disponible a través del telèfon, WhatsApp o el correu electrònic per resoldre dubtes que vagin apareixent puntualment.

Les visites del psicòleg a domicili tenen un cost de 60 euros, desplaçament inclòs. Recorda que en començar podem fer una primera consulta informativa, gratuïta, per Skype o per telèfon.

Resol qualsevol dubte posant-te en contacte amb mi:

Telèfon psicòleg ManresaWhatsApp psicòleg ManresaEmail psicòleg Barcelona