Com són les visites del psicòleg a domicili

Tret de l’espai on es fa la sessió, el psicòleg a domicili fa el mateix que a la consulta: escoltar el que la persona que té al davant li explica i la manera com li ho explica, analitzar el problema a fons amb tots els seus condicionants, fer sortir les causes i les conseqüències que l’estan mantenint i buscar la solució més eficaç d’acord amb criteris científics. Per tant la teràpia psicològica al domicili és semblant a la que es fa a la consulta.

La diferència més important és l’espai que, en aquest cas, té alguns avantatges per al pacient:

Pots demanar una visita al psicòleg a domicili
  • Més privacitat: El domicili particular és un entorn on el pacient no està exposat a altres persones, i és un espai conegut per ell. A més a més s’estalvia l’ansietat que de vegades provoquen els ambients sanitaris.
  • Comoditat: El fet de no trobar-se en un lloc estrany facilita, encara més, poder parlar amb confiança amb el psicoterapeuta.
  • Estalvi de temps i de desplaçaments: Quan la teràpia psicològica es fa a domicili no cal desplaçar-se a la consulta. També s’evita el temps d’espera per a entrar a la visita.
  • Possibilitat de fer canvis en un entorn real: Alguns canvis que es proposen al pacient s’han de fer a l’entorn familiar. Parlar-ne al mateix entorn on s’hauran d’aplicar aquests canvis, ajuda a reforçar-los.

Quins pacients poden fer aquestes visites

Les visites a domicili estan pensades per a les persones que tenen dificultats de mobilitat (per exemple, per una malaltia). De tota manera també se’n poden beneficiar aquells qui prefereixen el domicili i no la consulta per altres motius: dificultat per encaixar horaris, impossibilitat d’abandonar la llar per estar cuidant una altra persona, etc.

Les visites que NO es poden fer al domicili són les relacionades amb problemes que es mantindrien o s’agreujarien, precisament, pel fet de fer la visita a casa del pacient (per exemple, per ajudar una persona amb agorafòbia o amb fòbia social).

A l’hora de fer la sessió del psicòleg a domicili es demana al pacient que procuri que l’ambient sigui tranquil, que no hi hagi interrupcions i que no estigui fent altres activitats, com veure la televisió o menjar.

Hi ha un psicòleg a domicili proper?

En aquest mapa -i a la llista de sota- pots veure a quines poblacions et puc venir a visitar a domicili:

Abrera – Badalona – Barberà del Vallès – Barcelona – Cerdanyola del Vallès – Cornellà de Llobregat – El Prat de Llobregat – L’Hospitalet de Llobregat – Manresa – Martorell – Montcada i Reixac – Sabadell – Sant Adrià del Besòs – Sant Joan de Vilatorrada – Sant Vicenç de Castellet – Sant Vicenç dels Horts – Santa Coloma de Gramenet – Terrassa.

Quines són les tarifes de la psicologia al domicili

La visita a domicili té un import de 60 euros (desplaçament inclòs). Recorda que tots els pacients poden fer una consulta informativa gratuïta, d’uns 30 minuts, per Skype o per telèfon. Aquesta primera sessió és per a conèixer la teva demanda i explicar-te com et podré ajudar.

Com demanar que vingui el psicòleg al domicili

Per demanar una visita et pots posar en contacte amb mi mitjançant qualsevol d’aquests canals:

Telèfon psicòleg ManresaWhatsApp psicòleg ManresaEmail psicòleg Barcelona