Què són les habilitats socials

A l’hora de relacionar-te de manera satisfactòria amb altres persones hi ha un element fonamental, que són les habilitats socials. Això és vàlid per a tot tipus de relacions: amb la família, amb els amics, a la feina, amb la parella, amb desconeguts, etc.

Les habilitats socials són un seguit d’aptituds que et permeten relacionar-te amb tu mateix/a i amb els demés, tant en ambients favorables com en moments de tensió amb altres persones. Alguns exemples del que són les habilitats socials més bàsiques:

  • Parlar en públic
  • Començar, mantenir i acabar converses.
  • Acceptar i expressar crítiques i opinions.
  • Acceptar i expressar afalacs.
  • Fer-te respectar, mentre mantens el respecte cap a l’altre.
  • Demanar ajuda.
  • Formular queixes.
  • Aprendre a dir “No” a les peticions.

Per exemple, aprendre a dir “No”

Què són les habilitats socials - Psicòleg a Barcelona

Aprendre a dir “No” és una demanda molt freqüent. De vegades, davant d’una petició que et fa una altra persona, no vols dir “No” perquè et preocupa quina imatge es farà de tu. Penses que quedaràs com “egoïsta”, “poc sociable”, “esquerp”, etc. I com a reacció, li dius que sí a contracor. Aleshores compleixes aquesta petició sentint-te malament, perquè no et venia de gust fer allò o et compromet altres activitats.

Aprendre a dir “No” és una habilitat social bàsica. Quan la portes a la pràctica demostres que et poses lleugerament per davant dels altres, que tens prou autoestima per dirigir les teves activitats i que valores el teu temps. Davant d’altres peticions que et vinguin de gust diràs “Sí” i, en els dos casos, hauràs decidit segons les teves preferències, i no en resposta a la por per la teva autoimatge.

Com millorar les habilitats socials amb el psicòleg a Barcelona

Alguna vegada has sentit la frase “Ui, aquesta sempre estarà sola. No serveix per a les relacions i ja és massa gran per canviar?” Doncs és un error.

Totes les persones poden aprendre habilitats socials, sense excepció. I a més a més, ho poden fer en qualsevol moment de la seva vida. Per això són habilitats.

Psicòleg a Barcelona per aprendre a dir "No"

Si busques un psicòleg a Barcelona que t’ajudi a aconseguir-ho, et pots posar en contacte amb mi. El primer que farem serà fer un repàs de tota la teva vida, des que vas néixer, per veure com has mantingut les diferents relacions i com t’has sentit a cada moment: amb els pares i germans, a l’escola, a l’institut, amb amics o amigues, amb les parelles, etc. Aquesta anàlisi ens servirà per veure on són les dificultats i com es poden solucionar.

Després parlarem de cadascuna d’aquestes habilitats i les posarem en pràctica en un entorn de confiança: a la consulta, on no passa res si comets errors, on pots preguntar el que vulguis, fer experiments, canviar, prendre notes, etc. A més a més, amb la seguretat que tot el diem és totalment confidencial. Podràs portar a la pràctica el que has après a la vida real i, si ho necessites, consultar-me entre sessions per resoldre petits dubtes a través del telèfon, el correu electrònic o WhatsApp.

La meva consulta de psicòleg a Barcelona és a la Ronda General Mitre nº 211, 1r 2a (entre la Plaça Lesseps i el C/ Balmes). Les sessions duren una hora i tenen un preu de 55 euros cadascuna.

Resol tots els dubtes posant-te en contacte amb mi:

Telèfon psicòleg ManresaWhatsApp psicòleg ManresaEmail psicòleg Barcelona