Ictus, tabac i ansietat

Hi ha relació entre ictus, tabac i ansietat? Els indicis apunten que sí, ja que aquestes tres condicions estan vinculades a alteracions vasculars. La tesi doctoral d'un infermer de Manresa se suma ara a la literatura en aquest sentit. Parlem de com l'ictus, el tabac, l'ansietat i la depressió es relacionen entre ells.

Continue Reading Ictus, tabac i ansietat

Nens amb por de sortir de casa pel coronavirus

Des que es van començar a relaxar les mesures de confinament han augmentat les consultes sobre nens que tenen por de sortir de casa davant del risc de contagiar-se amb el coronavirus. Una por que podem considerar normal i comprensible, i per la qual convé no forçar els nens a sortir de casa.

Continue Reading Nens amb por de sortir de casa pel coronavirus

Efectes psicològics de la contaminació

Tant la contaminació de l'aire com la contaminació acústica tenen efectes psicològics en els nens i en els adults. La ciutat de Barcelona té índexs de contaminació elevadíssims que, a llarg termini, perjudiquen tots els camps de la salut. Parlem dels efectes psicològics de la contaminació i de com compensar-los.

Continue Reading Efectes psicològics de la contaminació

Suport psicològic als professionals sanitaris pel coronavirus

La situació creada per l’epidèmia del coronavirus afecta nombrosos col·lectius. Un dels que més ho nota és el dels professionals sanitaris. Aquest article conté algunes pautes per ajudar aquest col·lectiu a gestionar l’estrès i mantenir la qualitat de vida, i explica l’oferta de suport psicològic gratuït, a través de Skype, per als i les professionals de la salut de Manresa i Igualada.

Continue Reading Suport psicològic als professionals sanitaris pel coronavirus